Da vi har "Naturen som klublokale" er vores aktiviteter sæsonbestemte - opslåede aktiviteter findes i aktivitetskalenderen.

Hvis du læser ude-motion's vedtægter vil du finde følgende:

Foreningens formål er at skabe gode muligheder for udendørs idrætsformer, og med udgangspunkt i medlemmernes fællesskab og det sociale liv i foreningen at udbrede kendskabet til og glæden ved udendørs idræts former for såvel foreningens medlemmer som borgere i Hørning-området.  
Foreningen har vedtaget en etisk regelsæt, som dens medlemmer skal følge.  

Det etiske regelsæt (leveregler) kan du finde her LinkEssensen i disse leveregler er:

  • Vi sikrer entydigt ansvar for dagens aktivitet
  • Vi grupperer os, så der er plads til alle 
  • Vi fokuserer på at læring mellem mennesker
  • Vi fokuserer på det gode humør

Afviklingen af de enkelte aktiviteter følger således dette.

Fra foreningen lægges der stor vægt på sammenhængskraften.

Vi arbejder derfor med i løbet af et år at lave et sæt af fælles aktiviteter - en del af dem er blevet til traditioner.

Af aktiviteter kan f.eks. nævnes

  • Fællestur til Slettestrand - masser af motion, god mad og hygge
  • Grill arrangement - først en tur med aktiviteten, derefter pølser på grillen
  • 31/12 Nytårsrunden - rundt om Hørning på cykel og efterfølgende kakao, Rom og hygge

Af en eller årsag - er der mad involveret i det hele :-)

Hver mandag kl. 19.30 efter 1. maj og når temperaturen er tilfredsstillende i Stilling sø, er der svømning ved trekantbanen ”400m” ved Stilling søbad.

Vi svømmer de omgange der passer den enkelte og der plads til alle uanset svømmestil.
De fleste svømmer 1-4 omgange.

Når der senere på sæsonen kan blive problemer med alger i Stilling sø, tager vi f.eks. til Skanderborg søbad eller Ballehage.
Sæsonen slutter når det bliver for koldt, normalt hen i september måned.

De fleste har svømmevåddragt, svømmebadehætte og svømmebriller på når temperaturen er kølig og når vandet bliver varmere, kommer nogle også i svømmetøj.

Ud over at svømme er der også nogle som kommer med padleboard, mens andre kommer og hygger ved bænkene.
Alle er velkommen til social hygge ved og i vandet.

I Hørning Udemotions MTB gruppe, er vi omkring 50-60 motionister, der hylder samværet og venskabet, i samme grad som det, at vi elsker at komme ud i naturen, og nyde den frihed og motion man kan få på en mountainbike.

Der køres typisk 3 gange om ugen i sommerhalvåret, tirsdag, torsdag og søndag, og 1-2 gange om ugen i vinterperioden, alt efter vind og vejr.

Hverdagsaftnerne køres der lokalt i Østjylland, inden for en halv times kørsel i bil, eller der køres en tur i de omkringliggende skove.

Søndag varierer lokationen, til spor der kan ligge lidt længere væk, det kan f.eks. være Randers, Mols, Horsens, eller Ikast. Med mellemrum laves der heldagsture, der bringer os endnu længere væk, og her arrangeres ofte hygge med lidt grill og andet godt.

I foråret arrangeres tillige en udlandstur, der typisk tager os til Tyskland, Polen eller Tjekkiet,
Her er formålet at have det sjovt og så få cyklet en masse spor.

Vi er et team af turplanlæggere, der skiftes til at tilrettelægge turen, og der meldes ud ca. 2 dage i forvejen, hvor turen går hen. Det er planlæggeren der har ansvaret for, at alle fremmødte kan være med og at de kommer sikkert hjem igen.

Der lægges stor vægt på, at det er et motionsfællesskab, og at her er plads til alle, der har lyst til at komme ud og prøve kræfter med cyklen i skoven. Det kræver ikke meget for at være med. Du skal have en velegnet cykel /MTB, en cykelhjelm, og så lyst og vilje til at prøve at køre med.

Sporene der køres på varierer mellem singletrack, skovveje og grusveje, og der findes altid spor, der passer til det niveau der er hos de fremmødte.

For at få nye med på MTB, har vi gennem flere sæsoner, arrangeret en ugentlig træningsaften for nybegyndere, hvor der startes helt fra bunden, med grundlæggende MTB teknik.
Her kan alle være med.

Har du lyst til at høre mere om hvad der sker i Udemotions MTB gruppe, eller har du lyst til at være med på et begynderhold, så send en kort besked til: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Gravel:

Gravel cykling er alt cykling under et.

En kombination af landevejs cykling og mountainbike - ingen grænser, i hverken terræn eller hvad du cykler på.

Der lægges stor vægt på, at det er et motionsfællesskab, og at her er plads til alle, der har lyst til at komme ud og prøve kræfter med Gravel cykling. Om det er en landevejscykel med fælgbremser og smalle hjul, en gammel tung hardtail eller det sidste nye skrig indenfor carbon med affjedring i stel, saddelpind, styr og forgaffel. Det der betyder noget er, at du kommer væk fra landevejen og det etablerede spor. Ud i friheden hvor du kan køre på det terræn du ønsker, så langt og længe du ønsker og så hurtigt du ønsker. Det er frihed i sin fineste form.

Efter ønske og behov, aftales en tur fx lørdag eller søndag med udgangspunkt et andet sted i Østjylland.

Romantik på cyklen:

Romantikere beskriver det således: In short, gravel riding has a lot to offer to cyclists of any ilk. A full day exploring farm roads or mountainous miners’ paths will bring highs and lows, flat tires and new friends. These roads are much more than a venue for cycling. They serve as romantic reminders of bygone eras while also inspiring an adventurous future for the sport. For new cyclists, riding gravel and solitary dirt roads is a natural solution to the problems of road riding or mountain biking. Traffic on paved roads scares many new cyclists, and the absence of a safe shoulder or the threatening presence of a gutter strewn with broken glass and debris can be paralyzing. The technical skills required for mountain biking are also an impediment for many. Riding gravel and dirt roads, on the other hand, offers a quiet cycling experience with only a minimal amount of cycling prowess required.

 

Hørning Udemotions løbegruppe har 3 ugentlige aktiviteter, der p.t. ligger

mandag og onsdag sen eftermiddag samt lørdag morgen.

Løbeturene veksler mellem trailløb i de lokale eller nærliggende skove og almindeligt motionsløb på fortov eller stisystem i Hørning. Turene er typisk på cirka 5 km.

I april til oktober er størstedelen af løbeturene i kategorien trailløb, mens der i vintermånederne løbes inde i Hørning by eller på Hørningstien de 2 dage om ugen, hvor løbeturen ligger eftermiddag/aften.

Alt afhængig af fremmøde kan gruppen deles op, så man følges med nogen, der passer til ens eget tempo.

Vi er i øjeblikket en mindre, ret homogen gruppe, der løber 5 km almindeligt løb på 30-35 minutter.

Vi tager hensyn til hinanden og sørger for, at der aldrig er nogen, der bliver hægtet af og løber alene.

Hvis man er nybegynder, kan man også sagtens komme og være med og blive hjulpet i gang med at løbe.

Ruterne kan også tilpasses, så der er mulighed for at løbe kortere eller længere strækninger med samme udgangspunkt.

Alle, der møder op til vores løbearrangementer, er velkomne til at komme med input og forslag til løberuter fremadrettet.

Landevejscykling i ude-motion favner alt fra dig der gerne vil prøve eller starte med motionscykling til dig med mange års erfaring og gerne vil udfordre konditionen/teknikken hver gang.

 

Vi mødes 2 - 3 gange om ugen fra april til og med september.

Inden træningens start deler vi os op i grupper med 8 - 10 personer og efter hastighed, på hvert hold er der en kaptajn der lægger ruten og har ansvaret for at alle kommer med rundt på den planlagte rute.

 

Som udgangspunkt kører holdene med følgende gennemsnitlige hastigheder:

L1: 26-28 Km/h i effektivt gennemsnit på 50 – 60 km distancer

L2: 24-26 Km/h i effektivt gennemsnit på 45 – 55 km distancer

I Ude-motion landevejscykling vægter vi også fællesskabet højt.

Aktivitets Kalender

July 2021
M T W T F S S
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1